11 ayın sultanı ramazan ayının girmesiyle birlikte dumanı ve susamı üzerinde elle tutulamayan pideler ve iftara saatler kala başlayan pide kuyrukları ramazan ayına renk katıyor.
Hemen hemen her akşam iftar sofrası öncesi ekmek fırınlarının önü pide kuyruklarına sahne oluyor.
Türk kültürüne ait bir lezzet olup Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türü olan Ramazan pidesi bu ayda özel olarak yapılan birçok geleneksel yemeğin yanında iftar ve sahurda tüketiliyor.
Bu Ramazan da her gün taze pide alma alışkanlığı sürdürülüyor.
Fırınların önünde kuyruğa girerek sıcak pide alma geleneğini asırlardır sürdürülen vatandaşlar sırası gelince kağıda sarılı sıcak pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.
Fırıncılar öğle saatlerinde ürettikleri pideleri bakkal ve marketlere dağıtırken, akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler ise, hem vakit geçirmek hem de pide almak için fırın önünde kuyruğa giriyorlar. Yumurtalı seçeneğiyle de tekli 3 lira, ikili 6 liraya satılan pideler dumanı ve susamı üzerinde konulan iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Pide kuyruğunda bekleyenler ise bu sırada yapılan sohbetler sayesinde eski Ramazanlarla alakalı nostaljik hatıraların tekrar zihinlerinde canlandırıyor.
Fırıncılar ise durumlarından oldukça memnun.