Zira hikayeyi hatırlarsanız, Habil en güzel hayvanını Allah’a adarken, Kabil ise çürük meyveleri Allah’a adamıştı. Habil’in adağı kabul görürken, Kabil’in ki kabul görmemişti. Üretimin, hele hele kaliteli bir üretimin önemi bu kıssada daha belirgin olarak anlatılmaktadır.
Sivas, tarihler boyu bir tarım kenti olmuştur. Ama kurumsal olmadan yapılan her çalışmanın verimli olmadığı gerçeği ile ne yazık ki Sivas da yüz yüze kalmıştır. Kurumsallık noktasında yapılan çalışmalar her daim verimli olacak gerçeği tekrar filiz vermeye başladı. Gerek hububat ve gerekse hayvancılık alanında kadim geçmişi olan Sivas’ta son yıllarda çok güzel gelişmeler var. Bunlardan biri kısa adı SİVTAŞ olan Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret San. A.Ş.
2018’in son günlerinde yapılan Sivas çalıştayında tarım ve hayvancılık alanında, eksikliği hissedilen ve hayata geçirilmesi önerilen konular hakkında, Sivas tarımı ve hayvancılığı adına çalışmak amacıyla 2019 ortalarında Valiliği himayesinde, Sivas İl özel idaresi ve Sivas Belediyesinin ortaklığında kurulan şirket totalde 74.436 m² ( 3 Parsel ) alandan, 38.336 m² sine kurulmuş olan şirket 4.800 m² kapalı alan da Büyük Baş ve Küçük Baş Hayvanlar için Kesif yem İmalatına başladı.
Şirket amacı; İlimiz çiftçisinin üretim maliyetlerini mümkün olduğunca düşürmek, Ürün verimliliklerini arttırmak, Yetiştirdikleri ürünleri için pazar oluşturmak ve eder fiyatında satmalarını sağlamak.
Bunun haricinde Sivas ta yetiştirilebilecek, katma değeri yüksek diğer tarım ürünlerinin de yetiştirilebilmesi için; gerekli altyapı, eğitim ve pazar çalışmalarını yaparak çiftçimize alternatif kazanç imkanlarını sunmak.
Sivas Tarımı ve Hayvancılığındaki mevcut sorunlarının çözümü için çalışmalar yapmak, Yaptığı üretim ve sağladığı istihdamla Sivas ekonomisine katkı sağlamak, Sivas‘ın tarım ve hayvancılık alanında Milli bir markası olmasını sağlamak. Bu milli marka ile yurt içinde ve yurt dışında gururla Sivas’ı temsil etmektir.
Şirket misyon olarak. ülkemizde Tarım ve Hayvancılık sektörüne teknoloji katkısı ile beraber üreticilerin yeni teknolojileri yakalamaları konusunda eğitimlerini de üstlenmeyi hedefledi.
Ve işte hayırla başlayan bu güzel çalışma hayırla sonuçlanmaya başladı. Yem üretiminin ardından 3300 m² kapalı alanda, bu yıl faaliyete geçmeye başlayan Süt İşleme Tesisi günlük 40 ton kapasiteyle üretim yaparak, Günlük pastörize süt, Yoğurt, Ayran, Kaşar peyniri, Tereyağı ve Lor Peyniri ile 6 çeşit süt ürünü üretimi yapmaya başlıyor. Dün gazetemizde yer alan haber bu manada inanın beni oldukça sevindirdi. İlimizde üretim şüphesiz bir çok firma tarafından yapılmaktadır. Beni sevindiren kurumsallığın artması ve bir markanın daha doğmasıdır.
Evet. Raflarda SİVTAŞ marka yerini alacak. Umarım evlerimizdeki dolaplarda ve sofralarımızda baştacı edilecektir. Sivas markasına ve gıdasına sahip çıkacaktır.