Tokatlı ev hanımı Havva Çiftçier, üzüm yaprağından yaptığı ve erik marmelatıyla sunduğu tatlıyla yaprak sarmasına farklı bir boyut kazandırdı.
Tokatlı Havva Çiftçier, 10 yıl önce katıldığı bir fuarda kentin tescilli ürünü üzüm yaprağından “yaprak tatlısı” yapma fikrini hayata geçirdi. Yaprakları önce suda bekletip tuzunu azaltan Çiftçier, içine kuru erik, hurma, ceviz ve bal ekleyip yumurta beyazıyla karıştırarak macun haline getiriyor. Zeytinyağlı sarma gibi hazırlanan bu tatlı, fuarda büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler başta tatlı olduğunu anlamasa da, Çiftçier tatlının Tokat yaprağıyla yapılabileceğini vurguladı. Balla ya da kuşburnu ile tüketilebilen bu tatlı, erik marmelatı ile daha mayhoş bir lezzet kazanıyor.
Tokatlı Havva Çiftçier, 10 yıl önce katıldığı bir fuarda kentin tescilli ürünü üzüm yaprağından “yaprak tatlısı” yapma fikrini hayata geçirdi. Yaprakları önce suda bekletip tuzunu azaltan Çiftçier, içine kuru erik, hurma, ceviz ve bal ekleyip yumurta beyazıyla karıştırarak macun haline getiriyor. Zeytinyağlı sarma gibi hazırlanan bu tatlı, fuarda büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler başta tatlı olduğunu anlamasa da, Çiftçier tatlının Tokat yaprağıyla yapılabileceğini vurguladı. Balla ya da kuşburnu ile tüketilebilen bu tatlı, erik marmelatı ile daha mayhoş bir lezzet kazanıyor.