Sivas’ın lezzetlerinden biri olan Sebzeli Sivas Kebabı, tandırı andıran ve tuğladan örülen üzeri açık ocaklarda pişirilen bir yemektir. Özel olarak yapılmış sac ocaklarda evde veya piknikte de hazırlanabilir.
Malzemeler:
1 kg kemikli parça kuzu eti
1 kg patlıcan
1 kg domates
500 gr yeşil biber
Nazik koyun ve kuzu etleri kemikli olarak, bud, ön kol ve pirzolalık kısımlarına ayrılır. Bu hazırlanmış et parçaları, tuz, soğan ve baharat karışımına yatırılarak terbiye edilir.
Patlıcanlar enine olarak 4-5 parçaya ayrılır.
Baston biçiminde bir ucu eğik olan şişlere, bir patlıcan, bir biber, bir domates ve aralarına etin yağından da konularak dizilir.
Hazırlanmış olan etler de ayrı şişlere dizilir.
Şişler açık olan ocağın üzerindeki tellere dikine olarak asılarak kızartılır.
Pide veya lavaş (tandır ekmeği) üzerinde servis edilir. Bu nefis kebabı denemek isteyenler için harika bir tarif! Sivas’a yolunuz düşer ise bu lezzeti tatmadan dönmeyin.
Melih Gezegen
1 kg patlıcan
1 kg domates
500 gr yeşil biber
Patlıcanlar enine olarak 4-5 parçaya ayrılır.
Baston biçiminde bir ucu eğik olan şişlere, bir patlıcan, bir biber, bir domates ve aralarına etin yağından da konularak dizilir.
Hazırlanmış olan etler de ayrı şişlere dizilir.
Şişler açık olan ocağın üzerindeki tellere dikine olarak asılarak kızartılır.
Pide veya lavaş (tandır ekmeği) üzerinde servis edilir. Bu nefis kebabı denemek isteyenler için harika bir tarif! Sivas’a yolunuz düşer ise bu lezzeti tatmadan dönmeyin.
Melih Gezegen