Sıfır ve ikinci el telefonlarına gelen zamlardan sonra telefon ekranı kırılan ve ya arıza yaşayan vatandaşlar telefonu yenilemek yerine tamir ettirmeyi tercih ediyor. Telefonlara orijinal ekran yerine yan sanayi ürün ekran takılması ise mağduriyete neden oluyor.
Telefonu yenilemek istemeyen vatandaşların telefon ekranlarını yaptırırken yaşadıkları dolandırıcılık ve sahte ürün kullanımı sonrası maliyeti de ikiye katlanıyor.
EKRANIN SAHTE OLMADIĞINI ANLAMAK İÇİN NE YAPILMALI?
Konu hakkında şikayetlerin arttığını aktaran uzmanlar ''Son yıllarda telefon ve vergilere gelen zamlardan sonra vatandaşın alım gücü azaldığı için bir çok vatandaş telefonu tamir ettirmek istiyor, bütün cep telefonu markaları belirli bir süre garanti veriyor lakin ikinci el telefon alanlar ve ya garantisi bitmiş telefon kullananlar telefonu tamir ettirmek için araştırmadan sahte ürün kullanan tamircileri tercih ediyor. Telefon tamir ettirmek için araştırıp işinde iyi bilinen bir tamirci ve ya markaların servisine ücretli bir şekilde tamir yaptırabilirler'' şeklinde konuştu.
Güvenilir bir tamirci bulmak gerektiğini söyleyen uzmanlar ''İnsanlar çevresine danışıp araştırıp güvenilir bir tamirci bulmaları gerekli. Telefonu yaptıranlar içinde ekranın sahte olup olmadığını anlamak için, tamir edilen telefonu aynı marka bir telefonla yan yana getirerek ekran parlaklıklarını full konuma getirerek karşılaştırma yapıldığında telefon ekranı cansız daha az parlak duruyorsa yan sanayi ekran kullanılmıştır. Başka bir şekilde eğer telefon dokunmatiği geç algılıyorsa ve donma yapıyorsa yine sahte bir ekran kullanılmıştır'' ifadelerini kullandı.
GÜNCEL
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 18:30
Telefon Ekranını Yaptırırken Dikkat!
Sıfır ve ikinci el telefonlarına gelen zamlardan sonra telefon ekranı kırılan ve ya arıza yaşayan vatandaşlar telefonu yenilemek yerine tamir ettirmeyi tercih ediyor
GÜNCEL
27 Eylül 2023 - 18:30