Ramazan Bayramı’na 2 gün kala birçok sektörde yaşanan bayram telaşı baklavacılarda da artarak devam ediyor. Baklavacılar, müşterilerinin talebini karşılamak için imalathanelerde yoğun mesai harcıyor.
Özellikle misafirlerine daha leziz baklava sunmak amacıyla vatandaşların imalatçılara verdiği siparişlerle uğraşan baklava ustaları, günlerdir gece gündüz çalışarak siparişleri tamamlamaya çalışıyorlar.
Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklava, ustalık gerektiren bir sürecin ardından satışa sunuluyor. Zamandan tasarruf sağlamak için makinelerle seri üretimin yapıldığı yufkalar, öğütülmüş Antep fıstığı (veya ceviz) ve tereyağı ile tepside buluşturuluyor, yüksek dereceli fırında pişirilen baklavanın üzerine şerbeti veriliyor.
Bişgel Pastanesi tarafından gazetemize yapılan açıklamada, bayram öncesinde baklava siparişlerinde artış olduğunu belirtti.
Bayramlarda vatandaşların baklavayı tercih ettiğini anlatan işletme yetkilisi, "Ramazan ayında insanların ağzı kapalı oluyor. İftar saatine kadar şeker düşüyor. Vücuttaki şeker oranı düştüğü için insanlar tatlıya rağbet gösteriyor. Bizim kültürümüzde de tatlı geleneği olduğu için insanlar baklavayı daha çok tercih ediyor. Normal güne göre satışlarımızda da artış var. Ramazan ayında sipariş verenler de var. Ramazan Bayramı’nda sofralarda misafirlerine baklava ikram edilmesi nedeniyle de şu anda siparişlere cevap vermeye çalışıyoruz. Yoğun günler yaşıyoruz" dedi.
Sivas'ta 1 tepsi cevizli baklava asgari 500 TL'den başlayan rakamlarla satışı yapılıyor. Antep fıstıklı asgari 750 TL'den satılıyor.
Bahar Hızar
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 08 Nisan 2024 - 13:13
Güncelleme: 08 Nisan 2024 - 13:43
Tatlıların şahı uygun fiyatlarıyla görücüde
Tatlıların şahı baklava için Sivas'ta bayrama haftalar öncesinden alınan siparişleri yetiştiriliyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi çeşit çeşit baklavalar, ustalık gerektiren bir sürecin ardından müşterilere sunuluyor.
ÖZEL HABER
08 Nisan 2024 - 13:13
Güncelleme: 08 Nisan 2024 - 13:43