Kışın Sivas'ta bol bol tüketilen tahin-pekmez ikilisi son 3 gündür Sivaslılar tarafından tekrar sofralarda yerini aldı. Özellikle sabah kahvaltısında tercih edilen tahin-pekmez ikilisi tekrar tüketilmeye başladı.
Kış ayının sona ermesi ile birlikte ilgisi azalan tahin ve pekmez ikilisi, son 3 gündür mevsim normallerinin altında hava sıcaklığının olması nedeniyle Sivaslılar tarafında yoğun ilgi görmeye başladı. Metin Baharat'ta da açık şekilde sunulan tahin ve pekmez ikilisi son günlerde yoğun ilgiyle tüketiliyor.
BU MEVSİMLERDE DAHA ÖNEMLİ
Konu hakkında açıklamada bulunan esnaflar, "Bu mevsim geçişleri esasında son derece vücut direncinin sağlam tutulması için oldukça önemli. Vücuda doğal bir enerji veren ve soğuğa karşı etkili olan tahin pekmez ikilisi sadece kış ayında değil, mevsim geçiş dönemlerinde de bol bol tüketilmeli" dediler.
Pekmezin, dut, üzüm, keçiboynuzu türlerinin hepsi esasında önemli olduğunu, tahinin ise güvenilir yerlerden mutlaka alınması gerektiğini belirten Metin Baharat, "Sivaslılar pekmezde tercihlerini genelde üzüm pekmezinden yana kullanır. Ama pekmezin esasında her türlüsünün etkisi ve özelliği hemen hemen aynı. Ama tahin için şunu söyleyebiliriz, güvendikleri yerlerden alsınlar" şeklinde konuştular.
Gülşah Akkaş Yaman
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 04 Mayıs 2024 - 20:12
Sivaslılar tahin-pekmez ikilisine döndü
Havaların birdenbire mevsim normalleri altında seyretmesiyle birlikte Sivaslılar tahin-pekmez ikilisine tekrar dönüş yaptı.
ÖZEL HABER
04 Mayıs 2024 - 20:12