İlk olarak 2004’de doğduğu yer olan Sivas’ın Hafik kazasına 3 bin 500 kitap bağışlayan Sivaslı Gazeteci-Yazar Abdurrahman Şen, "Bu haberin yayılmasından sonra başta Sivas’ın bazı köyleri olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardan gelen taleplere de cevap vermeye gayret ettim. Araya giren bazı dostların isteklerini de kırmadan farklı sayılarda özel kitap bağışımı sürdürdüm. Derken Sivas Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi’ne ciddi bir kitap bağışında bulundum. Geçen hafta içinde yine Sivas Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi’ne yaptığım kitap bağışıyla 10 bini aşmış oldum" dedi.
Amacının doğduğu memleketine kültür manasında hizmet etmek olduğunu ifade eden Abdurrahman Şen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire eski Başkanı. Sivas'ta kültürel anlamda kitapla yaptığı hizmete devam edeceğini, bu konuda asla yılmayacağını ifade eden Abdurrahman Şen, Bizim Sivas'a yaptığı özel açıklamada, "Ne yazık ki toplumda kitapsız ve kültürsüz bir oluşum var. 30 yıldır her yerde dile getirdiğim bir sözüm var: Kültür ve kitap bizde yangında ilk feda edilen şey. Evet, bu sözümün her zaman arkasındayım. Zira sadece sözde dile getirilen kitap ve kültüre gerekli önemi vermiyoruz" şekline konuştu.
Maarif Modeli olarak şu anda uygulanan kitap okutma çalışmalarına da değinen Abdurrahman Şen, "Dayatma ile, zorlama ile kitap okutulmaz, olmaz da. 1980 ihtilali ardından da bu yapılmış, topluma kitap okuyun dayatması yapılmıştı. Ama şu unutuluyor, o dönemlerde sağ kesime yapılan baskınla kitap ve silah ele geçirildi dendi ve sol kesime yapılan baskınlarda da aynısı söylendi: Kitaplar ve silahlar ele geçirildi. Yani kitap ve silah aynı kelimelerde yer aldı, aynı cümlelerle sarfedildi. Benim annem bile derdi ki, 'Kitap okuma!' Şimdi 'Bu kitabı okuyun, bu kitabı okumayın!' deniliyor. Böyle şey olur mu? Bir kitaba olan zıtlık, yasaklık esasında bütün kitaplara yasaklık demektir" dedi.
Toplumun internet ekolü içine itildiğini, bu saplantının sıkıntıları içine girildiğini, kitap gibi bir kaynaktan uzaklaşmanın derin yaraları içinde olduklarına dikkat çeken Sivaslı hemşehrimiz Abdurrahman Şen'den okuyucularımıza kitap önerileri var. İlk 5 kitap tavsiyesinde şunları siz okuyucularımıza ısmarladı:
"Safahat okunmazsa olmaz, ilk tavsiyem Safahat. İkinci kitap tavsiyem Dede Korkut. Türk Milleti olarak kültürümüzü bilmekle, atamızı bilmekle yükümlüyüz. Üçüncü kitap önerim Kutadgu Bilig. Mutlaka okunmalı, bilginin kaynağına ulaşmalıyız. Dördüncü kitap önerim Hacı Bektaş-ı Veli. Hünkarı anlamalıyız, bilmeliyiz, Türkçeyi ve kendimizi bilmeliyiz. Beşinci kitap tavsiyem ise Ömer Seyfettin. Hatta ben Ömer Seyfettin'i hariciye nazırlığına bile tavsiye ederim. Bir Pembe İncili Kaftan, Diyet gibi hikayeleri bilinmeden dış ilişkiler nasıl dizayn edilebilir, kavranabilir."
Melih Gezegen