Şarküteri reyonlarında kırmızı etin değil beyaz et reyonlarının tercihi artan fiyatlarla birlikte kendini göstermeye başladı. Fiyatların son bir ay içinde 50-60 TL birden arttığı kırmızı et fiyatlarıyla birlikte 1 kg kıymanın kilosu 380 TL’yi bulurken, Sivaslılar ikame et olarak başta tavuk olmak üzere beyaz et tüketimine yöneldi.
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar, “Protein ihtiyacımızı beyaz etten yana kullanmamızın tek sebebi kırmızı ete göre son derece ucuz olması. Fark 4 misli. Proteinse bu da protein. Yemeklerimize her türlü kullanıyoruz. Çok sevdiğimiz etli ekmeğin yerine tavuk etini kullanıyoruz. Hatta son derece ucuz olan kilosu 15 TL’den satılan çorbalıkla da çorbamızı yapıyoruz” dediler.
Haber Merkezi
GÜNCEL
Yayınlanma: 29 Aralık 2023 - 11:24
Sivaslı kırmızı et yerine beyaz ete yöneldi!
Sivas’ta vatandaşların kırmızı et kıymanın kilosu 380 TL olunca et ikamesinde tavuk başta olmak üzere beyaz eti tercih ettiği gözleniyor.
GÜNCEL
29 Aralık 2023 - 11:24