Sivas mutfağının sonbahar ve kış aylarında vazgeçilmezi olan peskütan çorbası sofralarda yerini almaya başladı. Peskütan çorbası nedir? Nasıl yapılır? İşte detaylar.
Sivas'ın yöresel lezzeti olan Peskütan çorbası lezzetinin yanı sıra besin değerlerinin zenginliği ile bilinmektedir. Birçok vatandaşın evinde bulunan malzemeler ile bu lezzetin yapılabileceğini belirten Goncagül Özer, "Peskütan, Sivas mutfağının bir ürünüdür. Bahar aylarında kış için taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Çorbasıda bu yoğurt ile hazırlanır. Malzemeleri şu şekildedir;
- 1 su bardağı yarma
- 2 su bardağı peskütan
- Yarım su bardağı mercimek
- 4-5 parça kemikli et
- Kıvama göre su
- Tuz
- Tereyağı
- Nane
- Soğan kullanılır.