Sivas sofralarının vazgeçilmezi olan ev yapımı Sivas katmeri kış aylarında sofralarda yerini almaya başladı.
Sivas'ın katmeri çöreğini bilmeyen yoktur. Ancak Sivas'ın ev yapımı katmeri ise oldukça meşhur yöresel lezzettir. Soğuk kış günlerinde özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan Sivas katmeri yapılışı hakkında Gülten Yıldızdağ lezzeti, tarifi ve nasıl yapıldığı hakkında açıklamalarda bulundu: "Ev yapımı Sivas katmeri özellikle kış aylarında çokça meşhurdur. Ev hanımlarının özellikle kahvaltılarda sıça yaptığı bir tariftir.
Sivas katmeri malzemeleri şu şekilde;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 250 gram tereyağı
- 1 küçük fincan sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı