Sivas'ta sofraların vazgeçilmezi haline gelen lezzeti ve ve sağlıklı olması ile bilinen salamura peyniri popülerliğini sürdürmeye hızla devam ediyor. Salamura peynirinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Püf noktası nedir? İşte detaylar.
Sabah kahvaltılarının, böreklerin, salataların vazgeçilmezi, Sivas'ın meşhur salamura peyniri hakkında esnaf Sebahattin Doymuş, "Salamura peyniri Sivas'a özgüdür ve Sivas'ta yapılır. Başka yerde yapılsa dahi bunu tutturamazlar. Salamura tuzu iyi ayarlanmazsa bozulur. Tuz oranı çok önemlidir. İçerisinde yine Sivas'a özgü kaya tuzu bulunur. Orantılı yapılırsa hiç bir sorun yaşanmaz. Yapıldıktan sonra üç ay bekletilir ve doğru yapıldıysa 5 yıl kullanılır. Doğru yapıldıktan sonra hiç sorun olmaz. Salamurasında sorun olursa tuzu suyu iyi yapılmamış demektir. Bozulur ve küflenme oluşur. Bidonu şu an bin liraya satılıyor" ifadelerine yer verdi.
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2023 - 13:28
Sivas'ın iki lezzetinden muhteşem tat!
Sivas'ta sofraların vazgeçilmezi haline gelen lezzeti ve ve sağlıklı olması ile bilinen salamura peyniri popülerliğini sürdürmeye hızla devam ediyor
ÖZEL HABER
26 Eylül 2023 - 13:28