Sivas'ın yöresel lezzetlerinden biri olan babiko nedir? Nasıl Yapılır? İşte detaylar
Sivas'ın yöresel lezzeti olan babiko Sivas yerli halkının çok bildiği ancak günümüzde pek tercih listelerinde bulunmayan bir yemek. Geçmişte popülerliğini sürdüren ve günümüze kadar ulaşan yöresel lezzet yapımı ise çok basit. Babiko hakkında Gülten Yıldızdağ, "Un, su, kabartma tozu ve tuz ile yapılan babikonun üzeri içinde tereyağı ve yoğurt gerekiyor. Bütün malzemelerden elde edilen katı hamuru yağlanmış bir tepsiye alarak üzerine yoğurt sürüp tepsiyle fırına veriliyor. Üzeri kızarıncaya kadar pişirildikten sonra küçük ekmek parçaları gibi kesip üzerine yoğurt ve tereyağı dökülüyor. Lezzeti ve kolay yapımı ile bizler sofralarımızda bu yemeği çok görürdük. Annelerimiz, ananelerimiz yapardı. Şu an gençler pek bilmiyor" ifadelerine yer verdi.
Günümüzde popülerliğini yitirmek üzere olan lezzet geçmişten günümüze ulaşsa dahi sofralarda görünmüyor.
GÜNCEL
Yayınlanma: 28 Eylül 2023 - 09:46
Sivas'ın Babikosu!
Sivas'ın yöresel lezzetlerinden biri olan babiko nedir? Nasıl Yapılır? İşte detaylar Sivas'ın yöresel lezzeti olan babiko Sivas yerli halkının çok bildiği ancak günümüzde pek tercih listelerinde bulun
GÜNCEL
28 Eylül 2023 - 09:46