Öncelikle tüm malzemeleri karıştırarak sert bir hamur hazırlıyoruz. Hafif yağladığımız fırın tepsisine hamuru iyice yayıp, üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt sürüyoruz. Fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen hamuru küçük parçalara bölüp, üzerine çırptığımız yoğurt ve tereyağını döküyoruz.
Hamur için:
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için: 500 ml ayran
Yarım paket tereyağı
Unu derin bir kaba alın. Suyu eklemeden önce tuzu una serpip iyice karıştırın (unun her yere eşit dağılması için).
2 su bardağı suyu kontrollü bir şekilde ilave edin. Hamurun kıvamı ne çok sert, ne de çok cıvık olmalı; ele yapışmayacak şekilde yoğurun.
Fırın tepsisini alın, 1 yemek kaşığı margarini her yerine eşit olarak sürerek yağlayın.
Hamuru tepsinin ortasına koyup, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayın.
Bıçakla hamura enine boyuna hafif çizikler atın (kolay bölünmesi için).
Fırında Alt-Üst 250°C’de, yaklaşık 35 dakika, altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika kadar dinlendirin. Hamuru bölmeye başlayın; birazcık yanacak ama bu lezzet için değer (sıcak servis edilmeli).
Parçalara ayırdığınız hamuru derin bir tepsiye alın. Üzerine ayranı gezdirin.
Tereyağını eritip "çoss" diye üzerine döktünüz müüü babiko hazır demektir!
Afiyetler olaaa! Haber Merkezi
Babiko Sivas Usulü Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için: 500 ml ayran
Yarım paket tereyağı
Nasıl Yapılıyor
Unu derin bir kaba alın. Suyu eklemeden önce tuzu una serpip iyice karıştırın (unun her yere eşit dağılması için).2 su bardağı suyu kontrollü bir şekilde ilave edin. Hamurun kıvamı ne çok sert, ne de çok cıvık olmalı; ele yapışmayacak şekilde yoğurun.
Fırın tepsisini alın, 1 yemek kaşığı margarini her yerine eşit olarak sürerek yağlayın.
Hamuru tepsinin ortasına koyup, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayın.
Bıçakla hamura enine boyuna hafif çizikler atın (kolay bölünmesi için).
Fırında Alt-Üst 250°C’de, yaklaşık 35 dakika, altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika kadar dinlendirin. Hamuru bölmeye başlayın; birazcık yanacak ama bu lezzet için değer (sıcak servis edilmeli).
Parçalara ayırdığınız hamuru derin bir tepsiye alın. Üzerine ayranı gezdirin.
Tereyağını eritip "çoss" diye üzerine döktünüz müüü babiko hazır demektir!
Afiyetler olaaa! Haber Merkezi