Sivas Tokatlılar Derneği Bizim Sivas Gazetesini ziyaret etti. Sivas Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Çakan, yönetimden Mustafa Yiğit ve Ünal Özten tarafından yapılan ziyarette samimi bir sohbet anında sorulan soru son noktayı koydu: Madımak Sivas'ın.
Bizim Sivas'ı ziyaretlerini 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlamak olduğunu, gazeteciliğin kutsal bir mezlek olması nedeniyle her gününün kutlu olması gerektiğine inandıklarını belirten Başkan İsmail Çakan, "Geç olsa da bayramınız kutlu olsun" dedi.
Sivas ve Tokat'ın esasında tarihsel olarak birlikteliği olduğunu, Sivaslıların ve Tokatlıların birbirlerini hemşehri gibi gördüklerini belirten İsmail Çakan, "Bizler de yıllardır Sivas'ta ikamet ediyoruz, kendimizi Sivaslı olarak görüyoruz ama özde ise Tokatlıyız" şeklinde konuştu.
Sivas kebabı veya Tokat kebabı, madımak Sivas'ın veya madımak Tokat'ın, Sivas köftesi mi, Tokat köftesi mi gibi tartışmaların aslında tatlı atışmalar olduğunu belirten İsmail Çakan, "Şunu söylemek isteriz ki, madımak Sivas'ındır. Evet, Tokat'ta madımak var, pişirilir, severek Tokat'ta tüketilir ama madımak aşı Sivas'a hastır. Gerek pişirme teknikleri çeşitliliği ve gerekse fazlaca Sivas'ta tüketimi madımağın Sivas'a ait olduğu gerçeğidir" ifadelerini kullandı.
Sivas kebabının pişirme tekniğinin çok farklı olduğunu, Sivas'ın çok farklı olduğunu belirten İsmail Çakan, "Sivas köftesi de öyle. Çok farklı ve lezzetli. Pastırması, sucuğu da Sivas'ın ki farklı ve lezzetli. Esasında bu tatlı bir yarış, tatlı bir muhabbet" dedi.
Musa Demir
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 30 Temmuz 2024 - 17:06
Sivas Tokatlılar Derneği: Madımak aşı Sivas'ın
Sivas Tokatlılar Derneği Bizim Sivas'ı ziyaret ettiler ve son noktayı koydular: Madımak aşı Sivas'ın
ÖZEL HABER
30 Temmuz 2024 - 17:06