Sivas mutfağının en lezzetli ve şifalı çorbalarından biri olan Pancar Çorbası, doyurucu ve besleyici yapısıyla sofralara renk katıyor. Yarma ve pancar yapraklarının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek.
Sivas'tan Lezzet Durağı: Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?
1 Su Bardağı Yarma
1 Su Bardağı ince doğranmış Pancar Yaprağı (Pazı Yaprağı)
4 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
3 lt. Su
Yeterince Tuz
Soharıç (Yağ - Soğan - Nane)
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
Hem Doyurucu Hem de Besleyici: Pancar Çorbası Tarifi
Akşamdan bir tencereye yarma ve su koyularak bir taşım kaynatılır ve sabahleyin iyice pişirilir.
Yıkanmış ve ince kıyılmış pancar yaprakları kaynayan yarmaya eklenir, tuz atılır ve bir taşım kaynatılır.
Ayrı bir kapta yoğurt ve un çırpılarak çorbaya yavaş yavaş eklenir ve sürekli karıştırılır.
Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve blenderdan geçirilir.
Soharıç için bir tavada tereyağı eritilir ve soğan pembeleşene kadar kavrulur.
Kuru nane eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Soharıç tavasına biraz soğuk su eklenir ve karıştırılır.
Blenderdan geçirilmiş çorbanın üzerine soharıç dökülerek servis edilir.
Püf Noktaları
Pancar çorbasını daha koyu renkli yapmak için pancarları rendeleyip soğanla kavurabilirsiniz.
Çorbaya ekşi tat katmak için limon suyu veya sirke ekleyebilirsiniz.
Dilediğiniz baharatları da çorbanın içine ekleyebilirsiniz.
Pancar çorbası soğuk veya ılık olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun!
Haber Merkezi