Sivas mutfağının en doyurucu ve lezzetli yemeklerinden biri olan Patlıcanlı Et, sofralara adeta bir şölen getiriyor. Hem et hem de sebzelerin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi de büyüleyecek.
Et ve Sebzelerin Muhteşem Buluşması: Patlıcanlı Et Tarifi'nin Malzemeleri:
- 1,5 kg kemikli parça koyun eti (dana eti ile de yapılabilir)
- 750 gr patlıcan
- 750 gr domates
- 5 sivri biber (hafif acı olması tercih edilir)
- 1 baş kuru soğan
- Yeterince su
- Tuz
Et ve Sebzelerin Muhteşem Buluşması: Patlıcanlı Et Tarifi'nin Hazırlanışı:
- Patlıcanlı Et'in lezzet sırrı, etin kemikli olmasıdır. Bu nedenle 1,5 kg kemikli parça koyun eti veya dana eti hazırlayın. Etleri orta boy elma büyüklüğünde doğrayın.
- Tencereye çok az su ekleyin ve etleri kendi yağlarında kızarana kadar çevirin. Yanmaması için sık sık karıştırın. Domates mevsimi ise birkaç domates doğrayıp ekleyebilirsiniz.
- Bütün bir kuru soğanı da tencereye ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişme sırasında etlerin dibinde kalan küçük kemiklerden ayırmayı unutmayın.
- Et miktarı kadar sebze de eklemek yemeğin lezzetini ikiye katlar. Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölün. 4-5 cm boyunda doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyun ve kararmaması için yarım limon ekleyin.
- Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve ikiye veya üçe bölün.
- Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları ve biberleri hafifçe ovup yıkayın ve ardından yağda kızartın.
- Kızarttığınız sebzeleri bir kaba alın. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve pişmiş etleri ekleyin. Etin suyunu da ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
- Üzerine halka halka doğranmış bir veya iki domates ekleyin ve yemeği ağır ateşte 15 dakika pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.