Yapımı zor olan bu çorbalar genellikle dışardan tüketiliyor ve özellikleri merak ediliyor. Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyondan korunmak isteyenlerin bu çorbaları tüketmesi öneriliyor. Çorba Ustası İsmail Kılıç, Bizim Sivas’a çorbanın faydalarını ve özelliklerini anlattı.
İsmail Kılıç ‘’Soğukların gelmesiyle birlikte çorbaya olan talep arttı yoğunluklarımız başladı. Özellikle bu havalarda ayak paça çorbası tercih ediliyor. Ayak paça çorbasının çok fazla faydası vardır, ayak paça çorbasının güçlü bir antibiyotik etkisi vardır B vitamini ve protein bakımından zengin bir çorbadır bu sebeple de kan değerlerini düzenler, vücut direncini artırarak hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korur cilt hücrelerini yeniler ve enerji verir ‘’ dedi.
Sivaslı vatandaşların olmazsa olmaz gıdalarından olan sakatat ürünleri kasaplarda da evde pişirmek üzere tercih edilirken, lokantalarda da bütün çorba çeşitlerine ilgi fazla işkembe çorbasına her dönem rağbet var. Yaz ayında da, kış ayında da Sivaslıların çorba tükettiğine dikkat çeken Kılıç, havaların soğuması ve Sivas ayazlarının yüzünü göstermesi ile ayak paça ve kelle paça çorbaları sağladığı faydalar açısından çorbacıya gelenin ilk isteği olduğunu ifade etti.
Devamlı müşteri olduğunu aktaran İsmail Kılıç ‘’Çorbacıya bütün vatandaşlar gelir ama gelen müşterilerin birçoğu devamlı buradalar yani Sivas’ta çorbadan ne olursa olsun vazgeçemeyenler var insanlar mutlu olsa da çorbacı da mutsuz olsa da. Tabi çorbanın temizliği hijyeni çok önemli bu sakatat ürünleri için çok daha önemli” şeklinde konuştu.
Bahar Hızar