Sivas’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan pezik turşusu, kış aylarında hem turşu olarak hem de "mıhlama" adı verilen yemeğiyle sofralarda yerini alıyor. Sivas halkı, özellikle soğuk kış günlerinde bu besleyici ve lezzetli turşuyu bolca tüketiyor. Pezik turşusu, hem yerli halk hem de Sivas’a gelen ziyaretçiler tarafından beğenilerek tüketilen ve pazarlarda ilgi gören bir ürün haline gelmiş durumda.
Sivas’ın bu geleneksel turşusu, hem bölge halkının mutfağında her zaman yerini alıyor. Kış mevsiminin soğuk günlerinde pezik turşusu ve sıcak yemekler arayanlar için mıhlama oldukça cazip seçenekler sunuyor.
Gülşah Akkaş Yaman
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2024 - 16:52
Sivas'ta vazgeçilmez turşu: Pezik Turşusu
Sivas halkı, özellikle soğuk kış günlerinde bu besleyici ve lezzetli turşuyu bolca tüketiyor.
ÖZEL HABER
28 Aralık 2024 - 16:52