Güz ayının kendini hissettirdiği bugünlerde Sivas Pastırma üreticileri, "Sivas'ın pastırma mevsimi yeni başladı. Yaz ayında gurbetçilerin ilgisi vardı, şimdi iç tüketimde Sivaslılar için pastırma mevsimi başladı" dediler.
Yaz ayında gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiğini, üretimle birlikte satışların da son derece iyi geçtiğini ifade eden Pastırma İşletme Sahibi Halil Çağlar, "Güz ayı olunca Sivas'ta pastırma esas şimdi başlar. Hayvanlar otlaklarda, kesimlerle birlikte merada otlamış hayvanların leziz etleri tüketime sunulacak. Bizler de şu anda bu leziz etlerden pastırma ve sucuk üretimine başladık" dedi.
Tüm Türkiye'ye pastırmanın Sivas Kızılca Köy'de yapıldığını, ülke geneline haftada 10 ton pastırma dağıttıklarını belirten Halil Çağlar, "Güzayı gelmesiyle birlikte satışlarda önemli bir artış oluyor. Malum gurbetçilerimiz yaz ayı gelmesiyle birlikte önemli satışlar yaşanıyor. Ama şimdi pastırma zamanı daha yeni başladı. Sivas'ta da olsun, diğer illerde de olsun talep oldukça fazla. Bizler de bu Sivas lezzetini talep edenlere yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Şu anda kilosu bin 200 TL olan pastırmaya olan ilgi ve özellikle yurt dışına da götürülmesi nedeniyle vakumlanarak satışının yapıldığını, şu anda ise iç tüketime yönelik satışların başladığını, otlaklardaki hayvanlardan elde edilen pastırmaya ilginin güz ayında fazla olduğunu belirten kasap Mehmet Güler, "Fiyatlar son derece uygun. Müşterilerimiz de lezzetinden memnun. Sivas pastırmanın merkezi olmayı hem üretimiyle hem de satışıyla haketmektedir" ifadelerini kullandı.
Bahar Hızar
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2024 - 11:48
Sivas'ta pastırma mevsimi şimdi başladı
Gurbetçilerin pastırmaya olan ilgisinden memnun kalan üreticiler, "Şimdi Sivas'ta pastırma zamanı. Pastırma sezonu şimdi başladı" dediler.
ÖZEL HABER
15 Eylül 2024 - 11:48