Sivas'ta son yıllarda meyve kurularına olan ilgi giderek artıyor. Bu talep karşısında ise çeşitlerde de artışlar gözleniyor. Özellikle baharatçılarda satışı sunulan meyve kurularının alımında vitaminlerin daha yoğun olduğu inanışı hakim.
Sivas'ta sebze kurutmalarına ilgi her zaman fazladır. Yaz ayı ile birlikte özellikle biber, patlıcan gibi sebzeleri kurutarak kış ayında kullanan Sivaslılar, meyve kurularına da ilgi göstermeye başladı. Dut, incir, elma, kayısı kurularının yanısıra tropikal meyvelerin kurularına olan rağbet satıcıları memnun ediyor.
Gerek meyve ve gerekse sebze kurularının vitamin bakımından daha etkili olduğu inancının bu yönden etkili olduğunu belirten Sivas'ın zincir baharatçısı satış elemanı, "Sivaslıların fazlaca tükettiği dut, elma, incir, üzüm, kayısı gibi meyvelerin çeşitleri çok arttı. Özellikle tropikal meyvelerin de kuruları talep ediliyor. Avakado, yaban mersini, yaban çileği, dağ çileği, kivi kurusu gibi meyve kuruları da Sivaslılar tarafından alınıyor, talep ediliyor" dedi.
Tropikal karışık fiyatının 280 TL, meyvelerin genelde kilosunun 200 TL ile 290 TL arasında değiştiği belirtilirken, özellikle pasta süslemelerinde, kek yapımlarında da tercih edildiği ifade ediliyor.
Melih Gezegen
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 06 Temmuz 2024 - 17:57
Sivas'ta meyve kurularına talepte artış
Meyve kurularına ilgi Sivas'ta giderek artıyor. Çeşitleri de ilgiye göre artış gösteriyor.
ÖZEL HABER
06 Temmuz 2024 - 17:57