Sivas'ta kış havası etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimlere yağan kar ile birlikte kış geliyorum demeye başlarken, Sivas aktarlarında kış çayı satışları artmaya başladı.
Sivas Aktarlarından Hayrettin Bozdağ, kış çayının en büyük özelliğinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek olduğunu ifade ederek, "Bu çayımızın içerisinde ıhlamur, karanfil, narçiçeği, kuşburnu kurusu, tarçın, zencefil, zerdeçal, havlıcan, adaçayı ve melisa dediğimiz bitkiler var. Kış çayımız bunların karışımıyla elde edilen bir çaydır. Bu çayın özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir" dedi.
Aktarcı Orhun Özfidancı ise, "Kış çayının içinde ıhlamur, papatya, nar çiçeği, zencefil, zerdeçal, adaçayı, çubuk tarçın, kuşburnu, karanfil, havlıcan ve portakal kurusu var bu bitkilerden birer tutam demliğin içine atıp üstüne sıcak su ekleyip tekrar kanattıktan sonra 5 ile 10 dakika dinlenmesiyle kış çayınız hazır hale gelir. Bu bitkilerin oranın iyi ayarlanmasını ve bitkilerin tadının birbirini bastırmaması önemli bunun içinde göz kararı olarak birer tutam atılması yeterli. Bu çay tükendiğinde üstüne sıcak su ekleyerek tekrar tüketebilirsiniz ve demlenen bu çayın ömrü yaklaşık bir gündür" ifadelerini kullandı.
Hatice Kurt
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2024 - 14:34
Sivas'ta kış çayları başladı
Sivas'ta aktarlar kış çayları satışlarıyla gündemde. Soğuyan havalar kış çaylarını beraberinde getirdi.
ÖZEL HABER
17 Kasım 2024 - 14:34