Sivas’ta kış aylarının gelmesiyle birlikte sakatat ürünlerine olan ilgi artmış durumda. Hem ucuz hem de sağlıklı olması nedeniyle Sivaslılar, sakatatları tercih etmeye başladı. sivas Hal kasaplarından Mustafa Sönmez, firma olarak hijyenik ve taze sakatat ürünlerine büyük talep olduğunu belirterek, özellikle kış aylarında bu ürünlere olan ilginin yoğunlaştığını ifade etti.
Sönmez, sakatat ürünlerinin fiyatlarını da açıkladı. Buna göre, temizlenmiş işkembe 150 TL’den, kuzu paça 200 TL’den, dana ilik 70 TL’den, böbrek 70 TL’den, dana pöç 350 TL’den, dana paça 200 TL’den, ciğer 300 TL'den ve yürek ise 200 TL’den satışa sunuluyor.
Sivaslı ev hanımlarının büyük kısmı, sakatatları evde pişirmeyi tercih ediyor. Geleneksel yemekleri hazırlarken taze ve hijyenik sakatat ürünlerine ilgi gösteren Sivaslılar, hem bütçelerini koruyor hem de sağlıklı beslenme imkanı buluyor.
Sivas’ta sakatat ürünlerinin popülerliği, özellikle soğuk kış günlerinde artan talep ile birlikte devam ediyor. Sivaslılar, hem ekonomik hem de besin değeri yüksek olan bu ürünlerle sofralarını zenginleştiriyor.
Bahar Hızar
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2025 - 15:28
Sivas'ta kış aylarında sakatatlara ilgi arttı
Sivaslı ev hanımlarının büyük kısmı, sakatatları evde pişirmeyi tercih ediyor.
ÖZEL HABER
20 Ocak 2025 - 15:28