Sivas'ta kelle eti yaz kış demeden tüketilmeye devam ediyor. Özellikle yaz ayında gerek gurbetçilerin ve gerekse gezginlerin ilk durağı kelleciler olurken, güz ayıyla birlikte düşen hava sıcaklıkları Sivaslıları kellecilerin yolunu tutturdu.
Her gün saat 15.00'te fırın kapaklarını kapatan, 16-18 saat süresince ateş görmeksizin sadece küller içinde fırında pişen ve sabah saat 04.00 itibariyle gelen müşterilerini ağırlamaya başlayan kelleciler, hava sıcaklığını düştüğü bu günlerde yoğunluğuna devam ediyor.
Fiyatı da bu sene artış göstermeyen Sivas kelle eti koyun kellesi 250 TL'den satılırken, kuzu kelle fiyatı ise 200 TL'den satılıyor. Müdavimleri ise fiyatlardaki artışı umursamıyor.
Abdullah Alkan
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2024 - 18:05
Sivas'ta hava sıcaklığı düştü, kelle tüketimi arttı
Sivas'ta yaz ayının gurbetçi bereketi ardından şimdi hava sıcaklığını düşmesiyle birlikte Sivaslılar kellecilerin yolunu tuttu.
ÖZEL HABER
24 Eylül 2024 - 18:05