Koyulhisar Kale Domatesi, şekli, tadı, kokusu ve aromasıyla diğer domateslerden kolayca ayırt edilebilen bir üründür. Bu domates, sofralık olarak tüketilmesinin yanı sıra salça yapımında da tercih edilmektedir.
Ancak nakliyeye dayanıklı olmadığı için hasat edildikten sonra kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir. İlçenin Yukarıkale Mahallesi'nde yoğun olarak yetiştirilen bu domates, Aşağıkale Mahallesi ile Dilekli, Yalnıztepe, Bahçe ve Gökdere köylerinde de önemli miktarda üretilmektedir.
Koyulhisar Kale Domatesi, özellikle dilimlendikten sonra üzerine kalın tuz dökülerek sofralarda ikram edilmesiyle tanınır. Bu eşsiz lezzet, Yukarıkale Mahallesi ile özdeşleşmiş ve "Kale domatesi" veya "Koyulhisar domatesi" adıyla Türkiye genelinde bilinir hale gelmiştir. İlçe sınırları içerisinde yetişen bu domates, lezzetiyle ülke çapında ün kazanmış ve Koyulhisar’ın simge tarım ürünü olarak öne çıkmıştır.
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 09 Ağustos 2024 - 23:31
Sivas'ta Benzersiz Özellikleriyle Türkiye'nin Sofralık Gururu !
Sivas'ta Benzersiz Özellikleriyle Türkiye'nin Sofralık Gururu Detaylar Haberimizde
ÖZEL HABER
09 Ağustos 2024 - 23:31