Balık sezonu açılması ardından balıkçılarda pişmiş mis gibi balık kokulara yayılmaya başladı. Hem ızgara hem de tavada yapılan balıklar çeşitleriyle ekmek arasında satışlar başladı. Bu sene fiyatlar geçen seneki sezon sonu ile hemen hemen aynı.
Sivas'ın balıkçılarından olan Burak Somtaş, balık pişirmelere başladıklarını ifade ederek, "Hem ızgara, hem de isteyene tavada balık pişirme hizmetlerimiz başladı. Bu sene geçen seneye göre fiyatta farklılık yok. Fiyatlarımız hamsi tava 250 TL, ekmek arası 100 TL" dedi.
Müşterilerinin çoğunun evde pişirmek yerine evlerinin kokmaması için taze balık alarak kandilerinde pişirilmesini talep ettiklerini belirten Somtaş, "Hamsi kilosu 200 TL, pişirilmesiyle birlikte 250 TL tavasını satıyoruz. Palamut tanesi 100 TL, pişirilip aldıklarında ise 180 TL'ye ikram ediyoruz" şeklinde konuştu.
Müşterilerinin öğle yemeği olarak balık dürümü tercih ettiğini, öğle yemek molasında işlerinin oldukça yoğun olduğunu ifade etti.
Sivaslılara bol bol balık yemelerini tavsiye eden Burak Somtaş, "Şimdi tam zamanı. Bağışıklığı korumak, soğuk algınlığına karşı kuvvetli kalmak için Sivaslılara balık tavsiye ediyoruz. Hem ucuz, hem de daha sağlıklı" dedi.
Bahar Hızar
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2024 - 11:22
Sivas'ta Balık Ekmek keyfi başladı
Sivas'ta balık ekmek keyfi balıkçılarda başladı. Ekmek arası balıklar bu sene 100 TL ile balıkseverlere sunuluyor.
ÖZEL HABER
10 Ekim 2024 - 11:22