Sivas’ın kültürel zenginliklerinden olan katmer, çörek, etli pide ve tırnak pidesi gibi geleneksel lezzetler, usta sıkıntısı nedeniyle yok olma riskiyle karşı karşıya. Uzun yıllardır bu lezzetleri yaşatan ustalardan biri olan Davut Usta, özellikle çırak bulma konusunda ciddi zorluklar yaşandığını belirtiyor. Gençlerin bu mesleklere olan ilgisinin azalması, Sivas’ın mutfak mirasını tehdit ediyor.
Melih Gezegen
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2024 - 18:03
Güncelleme: 27 Eylül 2024 - 17:00
Sivas'ın Geleneksel Lezzetleri Tehlikede !
Sivas’ın fırın lezzetleri, ustasız kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Genç nesillerin ilgisizliği, Sivas pidecilik ustalığının geleceğini tehdit ediyor.
ÖZEL HABER
26 Eylül 2024 - 18:03
Güncelleme: 27 Eylül 2024 - 17:00