Sivas mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan fırın katmeri, incecik hamuru ve çıtır çıtır dokusuyla adeta bir lezzet şöleni sunuyor Hazırlanışı oldukça basit olan bu lezzet, evlerde veya fırınlarda kolayca yapılabilir. Sizler için sivas katmerinin malzemelerini ve nasıl yapıldığını bu haberimizde bir araya getirdik...
Malzemeler:
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurları bolca sade yağ ile yağlayın. Yağladığınız hamurları üst üste koyun ve kendi etrafında döndürerek yumak haline getirin.
Yumağı fırında pişireceğiniz tepsiye alın ve üzerini yumurta sarısı ile sürün.
Yumurta sarısı sürdüğünüz hamuru keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında fırın katmerlerini üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sivas’a geldiğinizde Sivas fırınlarında katmer ve çörekler de satılmaktadır kesin bu lezzeti tadın.
Bahar Hızar
- İnce elek un
- Su
- Tuz
- Sade yağ
- Yumurta
Açtığınız hamurları bolca sade yağ ile yağlayın. Yağladığınız hamurları üst üste koyun ve kendi etrafında döndürerek yumak haline getirin.
Yumağı fırında pişireceğiniz tepsiye alın ve üzerini yumurta sarısı ile sürün.
Yumurta sarısı sürdüğünüz hamuru keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında fırın katmerlerini üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sivas’a geldiğinizde Sivas fırınlarında katmer ve çörekler de satılmaktadır kesin bu lezzeti tadın.
Bahar Hızar