Türkiye'nin en meşhur çörek ve katmerleri Sivas fırınlarından sevenlerine üretilerek tüketime sunulurken, gün geçtikçe katmer ve çörekler de ustalarıyla birlikte çeşitler artmaya başladı.
Çörek ve katmer diyerek geçmeyin, Sivas katmer ve çörek de meşhurluğunun hakkını vermeyi artırarak sürdürüyor. Katmer de; peynirli, patatesli, kaşarlı çeşitlerini tereyağlı olarak da artıran Sivas fırıncıları, en fazla rağbetin sade katmere olduğunu da ifade ederlerken, fırın ustalarından Cengiz Yıldız, "Katmerlerimizde köy peyniri ve hatta tulum peyniri kullanarak Sivaslının damak lezzetini sofralara sunuyoruz. Birçok fırıncı arkadaşlarımız sucuklu, mantarlı şekilde de çeşitlerini artırdılar. İsteğe göre bizler de yapıyoruz" dedi.
Çöreklerde de çeşitleri peynirli, patatesli, kaşarlı olarak sıralayan Yıldız, "Sade olanı baştacı. Çünkü vatandaşlar kahvaltıda kendi çeşitlerine lezzetli katmerimizi katık olarak yapıyorlar. Ama peynirli, patatesli, kaşarlı olan katmerler de en fazla tercihler. Sivaslılar dışında çevre illerden de katmer ve çöreklerimizi isteyenler oluyor, gönderiyoruz. Hatta bir çok vatandaşlar kargolarla eş ve dostlarına koli yaparak gönderiyor. Siparişlerden ve taleplerden memnunuz" şeklinde konuştu.
Konu hakkında açıklamada bulunan müşteri Vahap Körpi, Bursa'dan akraba ziyaretine geldiğini, Busa'da ki komşularına hediye olarak Sivas katmer ve çöreği götüreceğini belirterek, "Busa'da ki komşularımızı da Sivas katmerine, çöreğine, etli pidesine alıştırdık. Sivas'a gelirsek siparişlerini hemen veriyorlar" ifadelerini kullandı.
Bahar Hızar
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2024 - 18:03
Sivas katmer ve çöreklerin de çeşitler de talepler de arttı
Meşhur Sivas katmer ve çöreklerinde çeşitler artarken, müşterilerin talepleri de buna göre ilgiyle artıyor.
ÖZEL HABER
14 Temmuz 2024 - 18:03