Küresel lezzetleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas, bu kez dünyanın en iyi hamur işlerinin sıralamasını gerçekleştirdi. Sivas etli pidesi Türkiye’ye ismini duyururken Taste Atlas’ın listesine giremedi.
Dünyadaki en iyi 10 ekmek başlıklı listenin ilk iki sırasını Türkiye’den Samsun ve Samsun’un ilçesi Bafra pideleri kaparken diğer 8, şu şekilde gerçekleşti; “3- Pao de Queijo – Brezilya,
4- Roti Canai – Malezya, 5- Butter Garlic Naan – Hindistan, 6- Pan de Bono – Kolombiya, 7- Qutab – Azerbaycan, 8- Amritsari Kulcha – Hindistan, 9- Naan – Hindistan, 10 - Piadina Romagnola – İtalya.”
Sıralamadaki diğer Türk lezzetleri ise şöyle gerçekleşti: “38’inci sırada Gözleme, 41’inci sırada Pide Ekmeği, 43’üncü sırada Ramazan Pidesi, 64’üncü sırada Terme Pidesi, 70’inci sırada Yufka, 94’üncü sırada Bazlama”
Dünyadaki en iyi 10 ekmek başlıklı listenin ilk iki sırasını Türkiye’den Samsun ve Samsun’un ilçesi Bafra pideleri kaparken diğer 8, şu şekilde gerçekleşti; “3- Pao de Queijo – Brezilya,
4- Roti Canai – Malezya, 5- Butter Garlic Naan – Hindistan, 6- Pan de Bono – Kolombiya, 7- Qutab – Azerbaycan, 8- Amritsari Kulcha – Hindistan, 9- Naan – Hindistan, 10 - Piadina Romagnola – İtalya.”
SIRALAMADA SİVAS’IN ADI BİLE YOK!
Dünyaca ünlü lezzetlerin yer aldığı Taste Atlas’ın hamur işi listesinin ilk 100’ün de Sivas’ın pide, katmer veya çöreği yer almadı.Sıralamadaki diğer Türk lezzetleri ise şöyle gerçekleşti: “38’inci sırada Gözleme, 41’inci sırada Pide Ekmeği, 43’üncü sırada Ramazan Pidesi, 64’üncü sırada Terme Pidesi, 70’inci sırada Yufka, 94’üncü sırada Bazlama”