Sivas'ta havalar iyice soğumaya başlamışken sıcacık bir çorba hiç de fena olmaz değil mi? Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan hazırlanıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra besin yönünden de oldukça zengin olan peskütan çorbasının yapımı oldukça kolay. Herkesin evinde bulabileceği malzemelerle yapılan bu çorbayı denemenizde fayda var.
Sivas yöresine özgü peskütan çorbasını etsiz yaparsanız bir porsiyonu 250 kaloridir. Etli peskütan çorbasının bir porsiyonu ise 300 kaloridir. Peskütan çorbası diyet yapanlar ve kilosunu kontrol etmek isteyenler için ideal bir öğündür.
Peskütan çorbası tarifi nasıl yapılır?
Akşamdan ıslattığınız yarma ve mercimeği sabah pişirin.
İçine birkaç parça kemikli et koyun.
Peskütanı soğuk su ile karıştırıp ayran kıvamına getirin. (Peskütan, yoğurdun pişirilmesiyle hazırlanır.)
Ayran kıvamına getirdiğiniz peskütanı ilave edin,yeterince su ve tuz koyup pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın.
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
Soğanlar yumuşayınca kuru naneyi de ilave edin.
Çorbanızı bir yandan taşmaması için de sık sık karıştırarak naneli yağı ekleyin.
Çorba piştiğinde ocaktan alın ve servis tabağına koyun. Afiyet olsun...
DİĞER
Yayınlanma: 11 Ekim 2023 - 12:01
Sivas için peskütan zamanı
Sivas'ta havalar iyice soğumaya başlamışken sıcacık bir çorba hiç de fena olmaz değil mi? Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan haz
DİĞER
11 Ekim 2023 - 12:01
İlginizi Çekebilir