Havaların sıcak olması ve Kurban Bayramında ete olan ilgi balığa karşı talebi azaltırken genelde Arap turistlerin balığı daha çok tercih ettiği belirtildi.
Trabzon Balık Hali'nde farklı türlerdeki balık çeşitleri tezgahları süslerken vatandaşın balığı pek tercih edilmemesi balıkçı esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı sonrası işlerinin açılmasını beklediklerini belirten balıkçılar, 15 Haziran'da başlayan Kalkan Balığı avında da şu ana kadar beklenen verimin olmadığını kaydettiler.
Balıkçı esnafından Ahmet Çoğalmış, Kurban Bayramında ete olan ilgiden dolayı işlerinin düştüğünü belirterek “Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz düşük, birkaç gün geçtikten sonra tekrar artacağını umut ediyorum. Bu sıralar yetiştirme balıklar daha fazla ancak, diğer balık çeşitleri de tezgâhlarımızda yer alıyor. Fiyatlarımız, istavrit 200-250 TL, iri istavrit 400 TL, mezgit, kefal 100 TL, 250-300 TL, levrek, çupra 250-300 TL. Bu sıralar Arap turistler balıklara daha yoğun ilgi gösteriyor. Genellikle çupra, somon, levrek gibi türleri tercih ediyorlar” dedi.
İHA
Trabzon Balık Hali'nde farklı türlerdeki balık çeşitleri tezgahları süslerken vatandaşın balığı pek tercih edilmemesi balıkçı esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı sonrası işlerinin açılmasını beklediklerini belirten balıkçılar, 15 Haziran'da başlayan Kalkan Balığı avında da şu ana kadar beklenen verimin olmadığını kaydettiler.
Balıkçı esnafından Ahmet Çoğalmış, Kurban Bayramında ete olan ilgiden dolayı işlerinin düştüğünü belirterek “Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz düşük, birkaç gün geçtikten sonra tekrar artacağını umut ediyorum. Bu sıralar yetiştirme balıklar daha fazla ancak, diğer balık çeşitleri de tezgâhlarımızda yer alıyor. Fiyatlarımız, istavrit 200-250 TL, iri istavrit 400 TL, mezgit, kefal 100 TL, 250-300 TL, levrek, çupra 250-300 TL. Bu sıralar Arap turistler balıklara daha yoğun ilgi gösteriyor. Genellikle çupra, somon, levrek gibi türleri tercih ediyorlar” dedi.