Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi öğrencileri Sivas’ın yemeklerini sahada deneyimleyerek öğreniyor. Öğrencilerin eğitimi için planlanan projede Sivas esnafından yardım alınarak daha etkili bir saha eğitimi hedefleniyor.
SCÜ Gastronomi bölümü öğrencileri hafta sonu etkinlikleri sonucu Abdulkadir Hastaoğlu tarafından işletilen kasapta et işletme dersleri kapsamında, öğrencilere kuzu pirzola ve Sivas köftesi hazırlama ve et doğrama teknikleri anlatıldı.
Gastronomi alanında oldukça zengin bir şehir olan Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin eğitimleri için sahada yapılan çalışmalar büyük önem taşırken Sivas esnafı da her konuda yardımcı olarak ve öğrencilerle ilgilenerek büyük taktir toplamakta.
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan kasap işletme sahibi Abdulkadir Hastaoğlu ‘’ Öğrenciler üniversitemizde her alanda teorik dersleri alıyorlar, bizden de pratik olarak destek vermemizi istediler. Bizde bu kapsamda Sivas için şehrimizin tanıtımı için elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz ve mutlu oluyoruz. Sivas gastronomi alanında gerçekten bilinmesi tanınması gereken bir şehir bizlerde bu şehrin bir esnafı olarak tanıtma anlamında elimizden geldiğince destekte bulunarak memnuniyet duyuyoruz. Öğrencilerimize deva eden eğitimlerinde başarılar diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Tufan Özyaşın
SCÜ Gastronomi bölümü öğrencileri hafta sonu etkinlikleri sonucu Abdulkadir Hastaoğlu tarafından işletilen kasapta et işletme dersleri kapsamında, öğrencilere kuzu pirzola ve Sivas köftesi hazırlama ve et doğrama teknikleri anlatıldı.
Gastronomi alanında oldukça zengin bir şehir olan Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin eğitimleri için sahada yapılan çalışmalar büyük önem taşırken Sivas esnafı da her konuda yardımcı olarak ve öğrencilerle ilgilenerek büyük taktir toplamakta.
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan kasap işletme sahibi Abdulkadir Hastaoğlu ‘’ Öğrenciler üniversitemizde her alanda teorik dersleri alıyorlar, bizden de pratik olarak destek vermemizi istediler. Bizde bu kapsamda Sivas için şehrimizin tanıtımı için elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz ve mutlu oluyoruz. Sivas gastronomi alanında gerçekten bilinmesi tanınması gereken bir şehir bizlerde bu şehrin bir esnafı olarak tanıtma anlamında elimizden geldiğince destekte bulunarak memnuniyet duyuyoruz. Öğrencilerimize deva eden eğitimlerinde başarılar diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Tufan Özyaşın