Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, konaklanacak otelin konforundan önce güvenirliliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, Bolu'da yaşanan yangın faciasının ardından yaptığı değerlendirmede özellikle otellerde alınması gereken yangın tedbirlerine değindi.
Alaçam, otellerde insan yoğunluğunun ikametlere kıyasla daha fazla olduğunu hatırlatıp bu nedenle otellerde alınması gereken tedbirlerin daha fazla önem arz ettiğine değinerek, “Öncelikle çıkan yangından dolayı milletimizin başı sağ olsun. Ortada büyük bir can kaybı söz konusu. Mevcut otelin yangın merdivenlerinin, sprink (yangın söndürme) sistemlerinin ve duman algılama sistemlerinin bulunması gerekiyor. Yangın dolaplarının her otelde bulunması lazım. Yangına dayanıklı malzemeden yalıtım işleminin yapılması şarttır.
Bu önlemler alınmadığı takdirde başımıza bu tür olaylar gelmekte ve bu durum can kaybına sebep olabilmektedir. Yangın tüplerinin kullanım süresi 2 yıldır ve süresi dolduktan sonra değiştirilmesi uygun görülmektedir. Ama bu iki yıl içerisinde de periyodik olarak bakımlarının yapılması lazımdır. En az altı ayda bir yangın tüpünün göstergesinin kontrol edilmesi, nemli ortamda bulundurulmaması ve mümkünse bir duvara asılı bir şekilde bekletilmesi gerekmektedir. Bu önlemler alındığı takdirde yangın tüpüyle söndürmede sıkıntı yaşamazlar. Her otelde duman algılama sistemi ve yangın söndürme sistemleri olması gerekmektedir. Bu sistemlerin çalışabilmesi için ayrıca büyük çaplı depolara ihtiyaç vardır. Ek olarak yangın söndürme dolaplarının ve hortumlarının, binanın her alanına ulaşılabilir şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. 15 metre kaçış mesafesi olarak kullanıp çıkabilecekleri bir yangın merdiveninin olması lazım. Bu tür güvenlik önlemlerinin alınması vatandaşlarımız için çok önemlidir” dedi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Ocak 2025 - 11:32
Otelin konforu değil, güvenirliliği önemli
Uzmanından önemli uyarı, “Kalınacak otelin konforuna değil güvenirliliğine bakın”.
GÜNCEL
22 Ocak 2025 - 11:32