Sivas'ta balıkçılık yapan Burak Somtaş, Ocak ayında tüketilebilecek en lezzetli deniz ürünlerini açıkladı. Somtaş, bu dönemde hamsi ve torik gibi balıkların en taze ve lezzetli olduğu zamanı yaşadığımızı belirtti.
Ayrıca, mezgit, izmarit ve sardalya gibi balıkların bu aylarda yenmesinin önerilmediğini vurguladı. Bununla birlikte çinekopun büyümesi için avlanılmaması gerektiğini, lüfer olup üremesi gerektiğini ifade etti.
Somtaş, yıl boyunca hangi balıkların hangi ayda en lezzetli olduğunu da paylaştı. İşte mevsimine göre en lezzetli balıklar:
- Barbun: Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım aylarında en lezzetli.
- Çipura: Ağustos, Eylül, Ekim ayında en lezzetli.
- Hamsi: Kasım, Aralık, Ocak, Şubat aylarında en lezzetli.
- İstavrit: Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında en lezzetli.
- Karagöz: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat aylarında en lezzetli.
- Kefal: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat aylarında en lezzetli.
- Levrek: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ayında en lezzetli.
- Lüfer: Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat aylarında en lezzetli.
- Mezgit: Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında en lezzetli.
- Palamut: Aralık, Ocak, Şubat aylarında en lezzetli.
- Sardalya: Ağustos, Eylül aylarında en lezzetli.
- Sazan: Ekim, Kasım ayında en lezzetli.
- Uskumru: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak aylarında en lezzetli.