Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından ekimi yapılan ve normal patatese göre 10 kat daha besleyici olan mor patatesin hasadına başlandı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencileri için uygulamalı eğitim maksadıyla üniversite içerisine 40 dönümlük araziye Tarım Uygulama ve Araştırma merkezi oluşturuldu. Oluşturulan bu merkezde öğrenciler derste gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürüyor. Öte yandan, Sivas’ta bazı alternatif ürünlerinin de yetişebildiğini göstermek isteyen merkez alana mor patates ekti. İçerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeri nedeniyle ilgi gören mor renkli patatesin hasadına başlandı. Antioksidan özelliği, kalsiyum değeri ve magnezyum değeri yüksek olan mor patatesten elde edilen gelir öğrencilere burs olarak verilecek.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencileri için uygulamalı eğitim maksadıyla üniversite içerisine 40 dönümlük araziye Tarım Uygulama ve Araştırma merkezi oluşturuldu. Oluşturulan bu merkezde öğrenciler derste gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürüyor. Öte yandan, Sivas’ta bazı alternatif ürünlerinin de yetişebildiğini göstermek isteyen merkez alana mor patates ekti. İçerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeri nedeniyle ilgi gören mor renkli patatesin hasadına başlandı. Antioksidan özelliği, kalsiyum değeri ve magnezyum değeri yüksek olan mor patatesten elde edilen gelir öğrencilere burs olarak verilecek.