Midemizi korumak için düzenli egzersizler, lif bakımından zengin besinleri tüketmemiz gerekmektedir tabi bunlar da midemizi korumak için yeterli değildir. Midemizi korumak için bunların yanı sıra sigaradan, alkolden ve fastfood yiyeceklerden uzak durmamız gerekmektedir. Ama bazen ne yaparsak yapalım midemiz bazen rahatsız edici düzeyde ağrılarla hayatımızı olumsuz etkiliye biliyor.
Peki mide rahatsızlığına ne iyi gelir sorusu hepimizin kafasında bir soru işareti bırakmıştır. İşte mide rahatsızlığına iyi gelen bitki çaylarını gazetemize özel röportaj veren aktar Orhun Özfidancı anlattı.
Aktar Özfidancı midemizi rahatlatmak ve sindirim sistemini kolaylaştırmaya yardımcı olacak bitki ve çayları şöyle sıraladı: “Mide rahatsızlığına yeşil çay, nane çayı, fesleğen çayı, karanfil çayı, rezene çayı mide ağrılarına iyi gelebilir özellikle rezene ve sarı kantaron otu karımışımı mide rahatsızlıklarında etkili çözüm olabilir ama yine de doktora başvurmadan ve mide ağrısının neyden kaynaklandığını öğrenmeden bunları kullanmamız pek tavsiye edilmez.”
Bitki çaylarının yapılışını Özfidancı şöyle anlattı: “Bitki çaylarını 500 milimlik bir demliğe bir tutam bitki atıp üzerine sıcak su ekleyerek 5 ila 15 dakika arasında demlenmesini beklemeliyiz çayımız demlendikten sonra içebilir ve günde 2 fincandan fazla içilmesi de uzmanlar tarafından zarar verdiği düşünülmektedir yani günde 2 fincandan fazlası tavsiye edilmiyor.”
Bahar Hızar
Peki mide rahatsızlığına ne iyi gelir sorusu hepimizin kafasında bir soru işareti bırakmıştır. İşte mide rahatsızlığına iyi gelen bitki çaylarını gazetemize özel röportaj veren aktar Orhun Özfidancı anlattı.
Mide rahatsızlığına iyi gelen bitki çayları
Aktar Özfidancı midemizi rahatlatmak ve sindirim sistemini kolaylaştırmaya yardımcı olacak bitki ve çayları şöyle sıraladı: “Mide rahatsızlığına yeşil çay, nane çayı, fesleğen çayı, karanfil çayı, rezene çayı mide ağrılarına iyi gelebilir özellikle rezene ve sarı kantaron otu karımışımı mide rahatsızlıklarında etkili çözüm olabilir ama yine de doktora başvurmadan ve mide ağrısının neyden kaynaklandığını öğrenmeden bunları kullanmamız pek tavsiye edilmez.”
Bitki çayları nasıl hazırlanır ve nasıl kullanılır?
Bitki çaylarının yapılışını Özfidancı şöyle anlattı: “Bitki çaylarını 500 milimlik bir demliğe bir tutam bitki atıp üzerine sıcak su ekleyerek 5 ila 15 dakika arasında demlenmesini beklemeliyiz çayımız demlendikten sonra içebilir ve günde 2 fincandan fazla içilmesi de uzmanlar tarafından zarar verdiği düşünülmektedir yani günde 2 fincandan fazlası tavsiye edilmiyor.”
Bahar Hızar