Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın kuruluşu Bizim Sivas Gazetesi’nden bütün okurlarımıza merhaba.
Yaklaşık 2 yıl oldu.
Nereden başlamalı anlatmaya bilmiyorum.
Sanki parmaklarım klavyeye, gözlerim yazılara yabancı geliyor. İlk kez tanışıyormuş gibi yazıyla, kelimelerle heyecanını yaşıyorum.
Zor zanaattır yazı yazmak, hele ki yazar için…
Bir şeyleri düşünmeyi, düşündüğümü kaleme almayı, kaleme aldığımı bir yerlere ulaştırmayı, ulaştırdığım düşünce ve eleştirileri haklı bulan veya karşısında olanlar ile gerek yüz yüze gerekse sosyal alandan tartışmaya açmayı gerçekten özlemişim.
Siz değerli okurlarımıza yayın dönemimiz boyunca güncel ve aktüel konulardan, Sivas ve Ülke gündeminden doğru ve tarafsız bir şekilde bahsetmeye çalışacağım.
***
EKMEK DERDİ SOĞUK DİNLEMİYOR
Bugün ilk yazımda esnaf ve işçilerimizin ekmek mücadelesine değinerek onları biraz da olsa onore etmek istiyorum.
Aslan’ın ağzında olan ekmeğin midesine inmesiyle birlikte zorlaşan hayat şartları en zor meslekler arasında yerini alan esnaf, inşaat işçiliği ve temizlik görevliliği dondurucu hava şartları ile birlikte daha da zorlaşıyor.
Sivas'ta hava sıcaklıklarının eksi 10 derecelerde seyretmesi, gün boyu ekmek parası kazanmak için açık alanda çalışmak zorunda olan farklı esnaf gruplarını ve işçileri güç durumda bırakıyor.
Dondurucu soğuğa rağmen geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda kalan esnaf ve işçiler, tüm olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmaya devam ediyor. Özellikle sıfırın altındaki hava sıcaklığına karşı giyinerek önlem almak isteyen satıcılar, bazen ısıtıcılarla bazen de kendi geliştirdikleri yöntemle ısınıyor.
Hal esnafından, inşaat işçisine, ayakkabı boyacısından, temizlik görevlisine kadar her işçinin tek derdi dondurucu soğuklarda evlerine ekmek parası götürebilmek.
Birçok kişinin soğuk havada dışarıya çıkmadığı günlerde bile tezgâhlarını açan satıcılar, soğukla bahşetmek zorunda kalıyor. Gün geçtikçe zorlaşan hayat koşullarına bir de dondurucu soğuklar eklenince bazı meslek gruplarına verilen emekler saygıyı arttırıyor.
Bizlerde bu saygıyı hak eden işçileri, birkaç kelimeyle de olsa bu yazıyla onurlandırmak istedik. Tezgâhlarında sattıkları farklı olsa da hepsinin tek amacı alın teriyle ekmeklerini kazanmak.