Makarnanın püf noktalarını bilirsek kalorisi azalır
Makarna da bulunan kaloriden dolayı kilo almak istemeyenler genelde bu yemeği tercih etmezler. Fakat bu genel bilgi yanlıştır. İçerisinde
nişasta olması nedeni ile yüksek kalorili bir gıda olan makarnanın belirli püf noktalarından yararlandığınızda aslında o kadar da yüksek kaloriye sahip olmuyor.
Doğru pişirilirse çekinmeden tüketebilirsiniz
Makarnayı doğru pişirme yöntemleri ve tüketme aşamaları öğrenildiğinde birkaç kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketimi sağlıklı hale geliyor. Yüksek bir kilo sorununuz olmadığı müddetçe düşük porsiyonlarda makarnayı size anlatacağımız doğal yöntemi kullanarak tüketebilirsiniz.
İşte fazladan kalorisi olmayan Makarna hazırlama yöntemi
Yüksek nişasta içeriğine sahip olan
makarna diyet listelerinde kolay görebileceğimiz bir gıda değildir. Ancak makarnanın içerisindeki nişastayı daha az miktarda almanızı sağlayan belirli yöntemler bulunuyor. Çünkü makarna soğutulduğunda daha az kaloriye sahip oluyor.
Makarna, pirinç ve patates gibi nişastalı gıdalar içerisinde bulunan nişasta soğuduğunda belirli bir kısmı sindirilemez hale geliyor. Vücuda alındığı gibi çıkarılan bu nişasta herhangi bir şekilde sindirilmediği için kaloriye de neden olmuyor. Yeni pişmiş makarna ve bir sonraki güne bırakılan makarna kıyaslandığında 1 gece beklettiğiniz makarnanın yüzde 10 daha
az kaloriye sahip olduğu görülüyor.
Makarnanın belirli bir pişirme yöntemi de daha az
kalori ile daha keyifli tüketim sağlıyor.
al dente olarak bilinen bu yöntemde makarna tam hamur olana kadar bekletilmiyor. Bir miktar diri bırakılan makarna bu şekilde tüm nişastasını açığa çıkarmamış oluyor. İki yöntem ile de daha az kalori alabilirsiniz.
Haber Merkezi