Koyulhisar'ın Yukarıkale Mahallesi'nde yetişen ve ismini bu mahalleden alan Kale Domatesi, kendine özgü şekli, tadı, kokusu ve aromasıyla diğer domateslerden kolayca ayrılıyor. Sofralık olarak tüketilmesinin yanı sıra salça yapımında da kullanılan bu lezzetli domates, nakliyeye dayanıklı olmadığı için hasattan sonra kısa sürede tüketilmeli.
Kale Domatesi sadece Yukarıkale Mahallesi'nde değil, ilçe merkezi Aşağıkale Mahallesi ve Dilekli, Yalnıztepe, Bahçe ve Gökdere köylerinde de yetiştiriliyor. Özellikle dilimlendikten sonra üzerine kalın tuz dökülerek ikram edilen bu domates, lezzetiyle ün kazanmış durumda.
Yalnızca koyulhisar sınırları içerisinde yetişen Kale Domatesi, ününü Türkiye'nin her köşesine yaymış durumda. İlçeye özgü bu lezzet, hemşehriler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor ve özel olarak paketlenerek İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere otobüslerle gönderiliyor.
Mayıs ayında fideleri dikilen Kale Domatesi, Ağustos ayının ortalarına doğru hasat ediliyor ve satışa sunuluyor.
Musa Demir
Yalnızca koyulhisar sınırları içerisinde yetişen Kale Domatesi, ününü Türkiye'nin her köşesine yaymış durumda. İlçeye özgü bu lezzet, hemşehriler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor ve özel olarak paketlenerek İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere otobüslerle gönderiliyor.
Mayıs ayında fideleri dikilen Kale Domatesi, Ağustos ayının ortalarına doğru hasat ediliyor ve satışa sunuluyor.
Musa Demir