Sivas’ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğan ve Samsun’un Bafra ilçesinden Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın debisi normal seviyesinde seyrediyor.
184 metreküp su hacmi ile ortalama olarak 1,5 metre derinlikte ve üzerinde 8 baraj bulunan Türkiye’nin en uzun nehri olma özelliğine sahip olan Kızılırmak coşkulu günlerine yeniden kavuştu. Son günlerde ülkemizde yaşanan yoğun yağışlardan Sivas’ta nasibini almıştı. Geçtiğimiz senelerde yağışların olmaması nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Sivas, bu yıl yağışa doydu. Gayri resmi rakamlara göre 4 metreküp civarı yukarıda, 5 metreküp civarı da aşağı Kızılırmak’ta su var.
BOĞULMA TEHLİKESİNE KARŞI DİKKAT!
Afet ve Acil Durum Yönetmeliği (AFAD) Sivas İl Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre Sivas’ta 2004 yılından bu yana 86 kişi boğularak hayatını kaybetti. Son 2 yılda ise ölenlerin sayısı 10’u buldu. Buna göre 2021 yılında 4, 2022 yılında ise 6 kişi boğularak can verdi.
Özellikle serinlemek için Kızılırmak’a giren vatandaşlar yetkililer tarafından boğulma tehlikesine karşı sürekli uyarılıyor.
KIZILIRMAK NEHRİ
Kızılırmak Nehri, Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğan ve Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen bir nehir. 1.355 km (841 mil) uzunluğu ile Türkiye'nin kendi sınırları içerisinde doğup kendi sınırları içinde denize dökülen en uzun akarsuyu olma özelliğini taşır. Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçen Kızılırmak, aralarında Delice Irmağı, Devrez ve Gökırmak gibi çok sayıda akarsu ve çayın sularını da toplayarak büyük bir kavis çizerek Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e ulaşır.
GÜNCEL
Yayınlanma: 26 Ağustos 2023 - 14:12
Kızılırmak'ın Debisi Eski Günlerine Kavuşuyor
Sivas’ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğan ve Samsun’un Bafra ilçesinden Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın debisi normal seviyesinde seyrediyor
GÜNCEL
26 Ağustos 2023 - 14:12