YAPILIŞI DA ÇOK BASİT
Geniş bir kap içerisine aldığınız bulgurların üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp 15 dakika bekleyiniz. Demlenen bulgurların üzerine baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayınız. İçerisine yumurtayı ekledikten sonra yoğurma işlemine devam ediniz. Azar azar un ekleyip yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayınız. Un serpiştirdiğiniz tepsinin içerisine köfteleri aldıktan sonra her tarafını una bulayınız. Tencereye su koyup kaynattıktan sonra kaynayan suyun içerisine tuz atıp köfteleri 10 dakika haşlayınız. Haşlanan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kızgın yağda kızdırdığınız toz biberi ya da salçalı sos dökebilirsiniz. Tercihe göre mirik köftelerinizi ince kıyılmış marulların yoğurtla harmanlanmasının üstüne de koyabilir, lezzetini artırabilirsiniz.