SİVASLILARIN MUTFAKLARINDA VAZGEÇİLMEZİ
Kış mevsiminin gelmesiyle Sivaslıların sofralarında Peskütan çorbası eksik olmuyor. Yoğurdun özel bir biçimde pişirilmesi ile oluşan peskütan ile yapılan Sivas mutfağına ait yöresel bir yemektir. Kendine has lezzeti ile hem besleyici hem de lezzetli bir çorba olan peskütan çorbası sivas yöresel mutfağında özellikle kışın bolca içilir.PESKÜTAN İÇİN GEREKEN MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım kilo peskütan
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yarma
- 1.5 litre su
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
PESKÜTAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Haber Merkezi