Mehmet TIRPAN İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız öncülüğünde kasap ve kesimhanelerde çalışan personellere ?Kesimhanelerde Güvenilir ve Sağlıklı Gıda Üretimi´ eğitimi verildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara sağlıklı gıda üretiminin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız: ?İlimizde faaliyette bulunan kesimhanelerde çalışan istihdamı zorunlu personele, kasaplara ve sakatatçılara Sağlıklı Gıda Üretilmesi noktasında eğitimler verilerek bilinçlendirildi? dedi. Yıl içerisinde oldukça fazla denetim yaptıklarını ve kurallara uymayan işletmelere ağır cezai işlem uyguladıklarını vurgulayan Yıldız: ?Yapılan toplantıda kesimhanede çalışan kasaplar ve sakatatçılara yönelik temiz ve güvenilir gıda üretimi esnasında yapılması gerekenler, işletmede çalışma aşamasında uyulması gereken sağlık kuralları, yanlış yapılan sağlıksız üretim çalışmaları anlatıldı. Üretimde yapılan yanlış uygulamalar hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, toplantıda işletmelerimizdeki mevcut durumları ve olması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. 37 işletmenin katılımıyla düzenlenen toplantıda sağlıklı ve güvenilir insan gıdası üretimi için asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanması ve uygulanmasının zorunlu olduğu hakkında görüş birliğine varıldı? ifadelerini kullandı.
YAŞAM
Yayınlanma: 24 Temmuz 2023 - 16:33
Kasaplar ve sakatatçılara hijyen eğitimi verildi
Mehmet TIRPAN İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız öncülüğünde kasap ve kesimhanelerde çalışan personellere ?Kesimhanelerde Güvenilir ve Sağlıklı Gıda Üretimi´ eğitimi verildi
YAŞAM
24 Temmuz 2023 - 16:33