Yöresel lezzetleri ile vazgeçilmez olan Sivas'ta içli köftenin püf noktaları hakkında bilgi aldık. İşte detaylar.
Sivas'ın vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden biri olan içli köfte hakkında Gülten Yıldızdağ, "Sivas usulü içli köfte farklıdır. Sivas usulü içli köfteyi yediğinizde Sivas'a ait olduğunu anlarsınız. İçli köfte Sivas'ta top şeklinde büyük büyük yapılır. İçine yoğurt eklenmez. Kızartılarak veya haşlanıp üzerine tereyağı dökülerek tek başına tüketilir. Sivas'a özel bir lezzettir. Malzemeleri ise şu şekildedir;
İç harcı için kullanılan malzemeler:
- Kıyma
- Kuru soğan
- Tereyağı
- Domates salçası
- Tuz, pul biber, karabiber vb.
- İnce bulgur
- Kaynar su
- Un
- Yumurta
- Tuz
- Tereyağ