Turşu sezonu başladı, son turfanda ürünler tazeliği ile tezgahlarda satışta. Sivas Hal esnafları, "Sivaslılar kendi turşularını kendi yapar. Bunun altında yatan gerçek ise daha ucuz ve güvenilir olması" denildi.
Sivas Hal esnaflarından Sami Çerik, Sivas'ta turşu sezonunun açıldığını belirterek, "Şimdi taze turşuluk turfanda ürünleri almanın tam zamanı. Hem ucuz, hem taze, hem de güvenli olması için Sivaslılar kendi turşusunu yapar" dedi.
Acur, salatalık, biber, domates başta olmak üzere mevsimin son turfanda ve taze turşulukları Sivas Sebze Hali'nde tüketicilere sunulurken, turşularını evlerde yapacak olan vatandaşları akınına uğruyor. Sivas Hal Esnaflarından Sami Çerik, "Taze ürünler kendini gösterir. Canlı durur, taze olmayanlar ise kararmaya başlar. Günlük olanların tercihi yapılmalı turşu için. Şu anda satışlardan memnunuz" şeklinde konuştu.
Sivas'ta 10 litrelik bir bidon turşunun alınacak olan karışık turşuluk için yaklaşık 400 TL'ye malolacağını ifade eden Çerik, "Acur kilosu 70 TL'ye kadar var, salatalık 50 TL, domates 20-25 TL arasında. Biber ise 70 TL bandında. Tabi çeşit yapmak isteyen müşterilerimiz var, lahana, karnabahar, kırmızı biber gibi ürünleri de çeşit içine katıyorlar, bu da biraz maliyeti artırabilir" dedi.
Turşunun vazgeçilmezi olan sarımsağın kilosu ise 120 TL'den başlıyor. Sirkeler ise 2 litrelik 45-70 TL arasında değişiyor.
Gülşah Akkaş Yaman
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2024 - 13:08
Güncelleme: 27 Eylül 2024 - 16:25
Herkesin kendi turşusunu yapması daha uygun
Sivas'ta turşular için tezgahlarda turşuluklar satışta. Turşuların daha ucuz olması için herkesin kendi turşusunu yapması öneriliyor.
ÖZEL HABER
27 Eylül 2024 - 13:08
Güncelleme: 27 Eylül 2024 - 16:25