Sivas'ın Gürün ilçesine özgü Hünkar elması, kendine has yağ tabakası sayesinde 6 aya kadar çürümeden tazeliğini koruyabiliyor. Eylül ayında toplanan bu iri, lezzetli ve sulu elma, bu yıl yüksek verimle üreticileri sevindirse de, fiyatlardaki düşüş endişe yaratıyor.
Doğal Muhafazakar: Hünkar Elması Çürümeden 6 Ay Dayanıyor!
Hünkar elması sadece Gürün'de yetişiyor.
Kalın yağ tabakası sayesinde aylarca taze kalabiliyor.
Eylül ayında toplanıyor ve 6 aya kadar çürümeden saklanabiliyor. Hünkar elmasını diğer elmalardan ayıran özellikler:
Gürün Hünkar elması, kendine özgü özellikleriyle öne çıkan bir meyvedir. Uzun süre taze kalabilmesi, iriliği, lezzeti ve sululuğu ile diğer elmalardan ayrılır. Hünkar elmasını tatmak ve Gürün'ün bu eşsiz lezzetini keşfetmek için Eylül ayını bekleyebilirsiniz.
Melih Gezegen
Hünkar elması sadece Gürün'de yetişiyor.
Kalın yağ tabakası sayesinde aylarca taze kalabiliyor.
Eylül ayında toplanıyor ve 6 aya kadar çürümeden saklanabiliyor. Hünkar elmasını diğer elmalardan ayıran özellikler:
- İri olması
- Lezzetli olması
- Sulu olması
Melih Gezegen