TÜRKPATENT tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgeli olan Sivas Pastırması, tüm ülke genelinde olduğu gibi Sivas'ta da gurbetçilerin ilgisiyle karşılaşıyor. Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte Sivas'ta en fazla satışlardan birisi pastırma olurken, bunu sucuk ve kavurma takip ediyor.
Pastırmanın merkezi sayılan Sivas'tan Kızılca Köylü ustalar tarafından üretilen ve ülkemizin her yerinde Kızılca Köylü ustalar tarafından üretilen pastırmalar, Sivas'ta kış ayından daha fazla yaz ayında satılır. Gurbetçilerin Sivas'a akın akın gelmesiyle birlikte gurbetçiler bir daha ki Sivas'a gelişlerine kadar kendilerine yeterli olan pastırma ve sucuklarını alırken, hediye olarak da tercih yine gurbetçiler için pastırma ve sucuk oluyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan Karadayı Pastırma İşletme Sahibi Halil Çağlar, tüm Türkiye'ye pastırmanın Sivas Kızılca Köy'de yapıldığını, ülke geneline haftada 10 ton pastırma dağıttıklarını belirterek, "Yaz ayı gelmesiyle birlikte satışlarda önemli bir artış oluyor. Malum gurbetçilerimizin de gelmesiyle birlikte bu satışlarda ki artış kendini daha fazla gösteriyor. Sivas'ta da olsun, diğer illerde de olsun talep oldukça fazla. Bizler de bu Sivas lezzetini talep edenlere yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Şu anda kilosu bin 200 TL olan pastırmaya olan ilgi ve özellikle yurt dışına da götürülmesi nedeniyle vakumlanarak satışının yapıldığını, derin dondurucularda muhafaza edilmesi gerektiğini belirten kasap Mehmet Güler, "Fiyatlar son derece uygun. Müşterilerimiz de lezzetinden memnun. Sivas pastırmanın merkezi olmayı hem üretimiyle hem de satışıyla haketmektedir" ifadelerini kullandı.
Musa Demir
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2024 - 16:28
Gurbetçilerle birlikte Sivas Pastırması satışı arttı
Sivas'tan haftada 10 ton üretilerek dağılan pastırmaya Sivas'ta da gurbetçilerin yoğun ilgisi var.
ÖZEL HABER
28 Haziran 2024 - 16:28