Sivaslı vatandaşların vazgeçilmezi olan kelle ve sakatat ürünleri de enflasyondan nasibini aldı. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle gurbetçi sezonunda gelen gurbetçi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören sakatat ürünleri, bu sene fırında kaldı.
Sivas’ın yöresel yemeklerinden olan kelle ve sakatat ürünleri genellikle sabah saatlerinde tüketilir. Sivaslı ve gurbetten sıla-i rahim için gelen vatandaşların tükettiği, uzun saatler tok tutma özelliğiyle bilinen ürünler bu sene ekonomik krizinden dolayı esnafı yarı yolda bıraktı.
Yıllardır sakatat işiyle uğraşan kelle ustası Ahmet Yıldırım, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ‘’Bizde bu sene hayal kırıklığına uğradık, yaz aylarında gurbetçilerin memlekete gelmesiyle satışlarımız tavan yapardı ama bu sene istediğimiz gibi olmadı. Enflasyon ve kurdan dolayı para kazanıp gelip burada rahat alım yapması gereken gurbetçiler istenileni veremedi yani kelle özellikle onlar için vazgeçilmez bir ürün dışarda yemedikleri içi özlem duyup geldiklerinde ilk işi kelle yemeye gelen müşterilerimiz bile vardı. Ama bu sene biz de hayal kırıklığına uğradık” diye konuştu.
‘’EKONOMİ MECBUREN ETKİSİNİ GÖSTERDİ’’
Fiyatları da değinen usta Yıldırım ‘’Ekonomi doğal olarak bizi de etkiledi yani kelle ve sakatat ürünleri ucuz olmasıyla bilinirdi. Şu an bir kelle 90 lira bu da mecburen giderlerimiz ve günümüz şartları dolaysıyla bu fiyatı uygulamak zorunda kaldık, diğer sektörlere baktığımız zaman çok fazla bir zam durumu olmadı ama yine de satışlar azalmış durum da gurbetçi de gittikten sonra tamamen durağanlık olacak diye düşünüyorum’’ dedi.
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 06 Eylül 2023 - 10:40
Ekonomi Kelleyi Fırında Bıraktı
Sivaslı vatandaşların vazgeçilmezi olan kelle ve sakatat ürünleri de enflasyondan nasibini aldı
ÖZEL HABER
06 Eylül 2023 - 10:40