Anadolu kültürel ve tarihi zenginliğinin yanı sıra tarihten gelen bitkisel çeşitliliğiyle de öne çıkan kadim bir coğrafya.
Bu doğrultuda, Sivas’ın Divriği İlçesinde yaklaşık 150 yıllık üzüm bağları SBTÜ Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeter Çilesiz tarafından yürütülen çalışma ile tekrar ayağa kaldırılıyor.
Anadolu Mutfağının kadim meyvesi üzüm için yürütülen çalışmada, bölgenin yerel türlerinin genetik zenginlikleri çalışılacak, elde edilen verilerle geliştirilen yeni üzüm cinsleri sayesinde bölgenin kültürel ve turistik gelişimine katkı sağlanabilecek.
Dr. Öğr. Üyesi Yeter Çilesiz ve araştırmacılar Doktora Öğrencileri Fatma Eda Tutar ve Hale Yıldız tarafından yürütülen çalışma sonuçlandığında ülkemizin bitkisel mirasına sahip çıkılacak, geçmişten aldığımız bilgilerle geleceğe ışık tutulacak.
Bülten Haber
EĞİTİM
Yayınlanma: 16 Ocak 2025 - 17:04
Divriği'nin 150 yıllık üzüm bağları canlanacak
Sivas’ın Divriği İlçesinde yaklaşık 150 yıllık üzüm bağları SBTÜ Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeter Çilesiz tarafından yürütülen çalışma ile tekrar ayağa kaldırılıyor.
EĞİTİM
16 Ocak 2025 - 17:04
İlginizi Çekebilir